Met belasting voordeel
Extra pensioen opbouwen?
www.aegonbank.nl


Pensioengat?
Begin gelijk met bijsparen
www.brandnewday.nl


Haal meer uit uw
ontslagvergoeding.
www.aegonbank.nl

Ontwoekerpakket 120x60
online adverteren www.m4n.nl
Home arrow Aanbieders arrow ING Bank
ING Bank aanbieder banksparen

Overzicht productaanbod banksparen aanbieder: ING Bank

De Bankspaarhypotheek van de ING bestaat uit twee delen: een aflossingsvrije lening en een Bankspaarrekening. U betaalt maandelijks hypotheekrente over uw lening en stort een bedrag op uw Bankspaarrekening. De Bankspaarrekening is geblokkeerd en verpand, dat wil zeggen dat u gedurende de looptijd niet over het opgebouwde kapitaal kan beschikken. Met het opgebouwde kapitaal op de Bankspaarrekening lost u aan het einde van de looptijd uw Bankspaarhypotheek af. De ING biedt u de keuze uit twee varianten van de Bankspaarhypotheek. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur, dan weet u welke variant het beste bij uw situatie past.

Wat is een Bankspaarhypotheek?

 • Combinatie van aflossingsvrije lening en geblokkeerde Bankspaarrekening
 • Met opgebouwd vermogen lost u aan het einde van de looptijd uw Bankspaarhypotheek af
 • Looptijd Bankspaarhypotheek: minimaal 15, maximaal 30 jaar
 • Optimaal belastingvoordeel: hypotheekrenteaftrek en fiscaal aantrekkelijk sparen in box 1
 • Overlijdensrisicoverzekering maakt geen onderdeel uit van product

Hoe werkt de Bankspaarhypotheek variant 1?

Bij de Bankspaarhypotheek variant 1 sluit u een lening af om de aanschaf van uw woning te financieren. Deze lening is aflossingsvrij. Dit betekent dat u niet aflost tijdens de looptijd. U betaalt alleen rente over het geleende bedrag. Zo profiteert u optimaal van de hypotheekrenteaftrek. U betaalt elke maand hypotheekrente die tijdens de gekozen rentevaste periode niet verandert. Verder spaart u door middel van een maandelijkse inleg op uw Bankspaarrekening. Dit opgebouwde kapitaal gebruikt u aan het einde van de looptijd voor de aflossing van uw Bankspaarhypotheek.

Bankspaarhypotheek variant 1: een unieke hypotheek

Een bijzondere eigenschap van de Bankspaarhypotheek variant 1 is dat de spaarrente die u ontvangt de hele looptijd gelijk blijft. Het bedrag dat u maandelijks inlegt op de Bankspaarrekening, blijft dus ook de hele looptijd gelijk. Uw maandlasten veranderen alleen als de hypotheekrente verandert (bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode).

Wat zijn de voordelen van de Bankspaarhypotheek variant 1?

 • De spaarrente en daarmee uw maandelijkse inleg blijven de hele looptijd gelijk
 • De spaarrente is mogelijk hoger dan de hypotheekrente (of andersom)
 • Fiscaal aantrekkelijk sparen
 • Zekerheid dat u uw doelkapitaal op de einddatum bereikt, als aan alle voorwaarden is voldaan

Hoe werkt de Bankspaarhypotheek variant 2?

Bij de Bankspaarhypotheek variant 2 sluit u een lening af om de aankoop van uw woning te financieren. Deze lening is aflossingsvrij. Dit betekent dat u niet aflost tijdens de looptijd. Zo profiteert u optimaal van de hypotheekrenteaftrek. U betaalt elke maand hypotheekrente die tijdens de gekozen rentevaste periode niet verandert. Verder spaart u door middel van een maandelijkse inleg op uw Bankspaarrekening. Dit opgebouwde kapitaal gebruikt u aan het einde van de looptijd voor de aflossing van uw Bankspaarhypotheek.

Bij de Bankspaarhypotheek variant 2 is de spaarrente gelijk aan de hypotheekrente die hieraan gekoppeld is. Door deze koppeling hebben hypotheekrentewijzigingen een dempende werking op de maandlasten: stijgt de hypotheekrente na afloop van een rentevasteperiode, dan dient u meer hypotheekrente te betalen, echter, als gevolg van de dempende werking, hoeft u minder in te leggen op de Bankspaarrekening en vice versa.

Wat zijn de voordelen van de Bankspaarhypotheek variant 2?

 • Dempende werking op de maandlasten bij rentewijzigingen
 • Fiscaal aantrekkelijk sparen
 • Zekerheid dat u uw doelkapitaal op de einddatum bereikt, als aan alle voorwaarden is voldaan
Voor meer informatie over deze producten en overige kenmerken en voorwaarden kunt u bij de Hypotheekadviseur van ING Bank terecht.

Belangrijk

Aandachtspunten bij de Bankspaarhypotheek variant 1
Het te ontvangen rentepercentage op uw Bankspaarrekening staat los van het te betalen rentepercentage. Dit wordt bij aanvang van de Bankspaarhypotheek gedurende de gehele looptijd vastgezet. Het kan dus voorkomen dat het te betalen rentepercentage tijdens de looptijd hoger wordt dan het te ontvangen rentepercentage. Uw maandlasten kunnen hierdoor tijdens de looptijd stijgen. Er geldt een boeteregeling als u uw Bankspaarrekening voortijdig beëindigt. U moet dan misschien een boete betalen. Deze boete staat los van de eventueel verschuldigde boete bij vervroegde aflossing van uw hypotheek. In sommige gevallen kunt u dus twee boetes verschuldigd zijn. De eerste minimale rentevasteperiode van de Bankspaarhypotheek bedraagt 5 jaar.

 Financiele bijsluiter

 

 

Copyright © 2007-2014   Over banksparenkeuze.nl - Voorwaarden - Privacy  - Begrippenlijst - RSS-Feed  - Twitter  - Sitemap